Consumenten kiezen steeds vaker bewust als het gaat om veilig en gezond eten, met respect voor mens, dier en milieu. Ook in de gastronomie is deze trend waarneembaar. Chef-koks zetten volop in op lekkere gerechten die passen in een gezonde en vitale levensstijl, vormgegeven in creatieve en innovatieve concepten met gebruik van duurzame ingrediënten. Dutch Cuisine, altijd in de weer om de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart te zetten, speelt hierop in.
We bundelen de krachten met liefst 15 partijen in de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Deze samenwerking van bedrijfsleven, ngo’s en overheid, waaronder de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, wil belemmeringen wegnemen om verduurzaming van de voedselconsumptie te versnellen. Op 2 november 2015 ondertekende staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken met de andere deelnemers de Green Deal.
Het op kaart zetten van een duurzame Nederlandse keuken en eetcultuur voor een groot publiek zowel nationaal als internationaal is de missie van Dutch Cuisine. In deze Green Deal gaan we samenwerken met alle schakels uit de voedselketen. Zo kunnen we de creativiteit van chef-koks verder stimuleren en inzetten voor een herinterpretatie van ons voedsel. Naast Dutch Cuisine ondertekenden nog veertien andere partijen de Green Deal zoals: ministerie Infrastructuur en Milieu, ministerie Economische Zaken, Stichting Natuur & Milieu, Sligro, Albron, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, gemeente Groningen, Rabobank, Mattmo Creative, Wageningen University, Koppert Cress en GroentenFruit Huis.